IAM for the Internet of things

Steeds meer apparaten zijn verbonden en verzenden gegevens en informatie om bedrijfsprocessen te verbeteren. Sterker nog veel bedrijven maken actief gebruik van IoT-toepassingen. Opvallend is wel dat zij tot nu toe enigszins succesvol geweest zijn in het beschermen van menselijke identiteiten, dezelfde organisaties maar heel weinig besteden aan het beschermen van machine-identiteiten. Terwijl al die communicatie wel degelijk privacy en security risico’s oplevert. Dat is alleen maar in de greep te houden door de inzet van innovatieve oplossingen.

De introductie van het 5G-netwerk zal de doorbraak van het IoT versnellen. Er wordt voorspeld dat de IoT markt de komende vijf jaar met 532% stijgt (Statista 2020). Hoe meer objecten met het internet zijn verbonden, hoe meer mogelijkheden er zijn voor cybercriminelen om het netwerk binnen te komen. Door de mogelijkheden die 5G biedt zullen er meer toepassingen komen waarbij sprake is van een ultieme vorm van 2-weg real-time communicatie. Optimale connectiviteit en gegevensverwerking is dan cruciaal. De inzet van microservices zal hierdoor verder toenemen, wat de noodzaak tot gedegen IAM oplossingen verder doet groeien.

Wat nu als je bijvoorbeeld apparatuur op afstand gaat besturen? Denk aan een operatie op afstand waarbij ook andere artsen op afstand meekijken. Het moge duidelijk zijn dat een optimale performance en beveiliging op zo een moment cruciaal is. IAM zal een prominente rol moeten spelen in het vinden van passende oplossingen

SonicBee biedt unieke IoT-specifieke oplossingen voor de optimale toegangsbeheersing van apparaten.

Hoe gebruiksvriendelijk en veilig is digitale toegang bij uw bedrijf geregeld?

Wij denken graag met u mee.

De SonicBee diensten

Advisory Services

Managed Services

Training & workshops

office