ADVISORY SERVICE

IGA Optimalisatie

Ontrafel een wild gegroeide omgeving, herdefinieer structuur en herwin de regie.

Identity Governance Administration wordt steeds crucialer

Organisaties ontwikkelen zich. Er wordt meer digitaal samengewerkt met ketenpartners, en de digitale mogelijkheden innoveren ook. Er is meer mogelijk. Meer doelgroepen moeten worden ondersteund, het systeemlandschap wordt vernieuwd, er is een groeiende behoefte aan compliancy en bescherming van (privacy)gevoelige gegevens. Maar de ICT omgeving, bedrijfsprocessen en (interne)klantwensen zijn ook complexer geworden. Deze organisatiegroei leidt tot herijking van de voorzieningen en aanpak. IGA wordt hierbij steeds crucialer.

Wat is IGA?

Bouw een sterk governance fundament waardoor u  dynamisch kunt inspelen op toekomstige ontwikkelingen

De door de jaren heen ontstane situatie heeft ervoor gezorgd dat de samenhang deels verloren is gegaan. Als er na de Autorisatie Analyse inzicht is gekomen in de huidige situatie wordt het tijd de situatie blijvend te optimaliseren.

Tijdens het IGA Optimization project wordt door het SonicBee team met behulp van de Nexis analyse software de bestaande situatie ontrafeld. Door gesprekken tussen de SonicBee experts en verschillende proceseigenaren uit de business, wordt de ideale situatie geïnventariseerd die specifiek aansluit op uw omgeving. Verschillende betrokkenen worden getraind. Zodat de geoptimaliseerde situatie succesvol land binnen de organisatie. De geoptimaliseerde structuur wordt getest en ingericht. Aan het einde hebt u een geoptimaliseerde situatie, gedragen door de business. U bent weer in controle en blijft dat dankzij de dynamische IGA omgeving.

“Beslissen welke persoon welke toestemmingen heeft en ervoor zorgen dat deze toestemming gerechtvaardigd is, zou een business verantwoordelijkheid moeten zijn.”

Krijg als bedrijf weer de touwtjes in handen

SonicBee voert voor u een IGA Optimization project uit zodat onoverzichtelijke en ingewikkeld gegroeide omgevingen opgeschoond en verbeterd worden. Zo komt u weer in controle van de geoptimaliseerde IAM omgeving. De voordelen op een rij:

Herdefiniëren op basis van bedrijfsbehoefte

Optimaliseren van IAM gerelateerde bedrijfsprocessen op basis van de wensen en eisen van diverse stakeholders uit de bedrijfsvoering.

Efficiënt opschonen

Ontrafelen van complexe rolstructuren met rolemining.

Zorgvuldig inrichten

Definiëren van toegangsregels op basis van uitgebreidere – Policy Based Access Control (PBAC) – mogelijkheden.

Simuleren en testen

Simuleren van aangepaste situaties om de nieuwe omgeving te testen en fouten te voorkomen.

Delegeer aan de bedrijfsvoering

Uitbesteden van processen aan business en proces eigenaren, zoals het in dienst melden van een medewerker.

Bereik compliancy

Eenvoudig auditen met een automatische periodieke blauwdruk van de omgeving.

Gerelateerde artikelen

Hoe gebruiksvriendelijk en veilig is digitale toegang bij uw bedrijf geregeld?

Wij denken graag met u mee.

Maak een afspraak
Hoe we werken

De SonicBee Advisory Services

office