Dutch Security TechFund investeert in SonicBee om data toegang veilig en compliant te maken

Naarden/Leusden, 22 februari 2021 – Dutch Security TechFund investeert in SonicBee, waarmee het fonds van TIIN Capital verder invulling geeft aan het doel om de samenleving veiliger te maken. Dit wordt gedaan door te investeren in bedrijven waar cybersecurity centraal staat. SonicBee, dat een duidelijke visie heeft op hoe data toegang en beveiliging bij bedrijven moet worden aangepakt, sluit naadloos aan bij de strategie van het fonds van TIIN Capital om hier een brede portefeuille in op te bouwen.

Met de expertise en het cloud-managed Intelligent Access platform van SonicBee worden zowel grote- als middelgrote bedrijven en (semi-)overheden bijgestaan in het organiseren en beveiligen van alle toegang tot bedrijfs- en persoonsgevoelige data. Een zeer actueel onderwerp gezien de recente voorvallen bij overheden en bedrijfsleven waarbij datalekken ontstonden omdat de toegang niet goed geregeld was. Anne van Naerssen en André Koot, respectievelijk CCO en CCSO en co-founders van SonicBee, zeggen hierover: “Het aantal mensen en devices dat toegang tot data moet hebben binnen een organisatie neemt exponentieel toe. Door klanten, toeleveranciers, partners en andere stakeholders toegang te geven tot specifieke data en applicaties, neemt de onderlinge uitwisseling van data toe en kunnen organisaties effectiever en sneller werken, en veel kosten besparen. Het is dus van belang dat het ontsluiten van data en applicaties veilig, snel en volgens de regelgeving mogelijk is. Niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor het MKB.”

SonicBee’s CEO, Patrick van der Valk, is enthousiast over de investering van het Dutch Security TechFund. “Het stelt ons in staat om te investeren in de doorontwikkeling van ons Intelligent Access platform en onze klanten te ondersteunen bij het veilig, slim en efficiënt inrichten van hun data toegang en beveiliging. Tevens ervaren we het team van TIIN Capital echt als sparringpartner om onze ambitie om uit te groeien tot een Europese leider op het gebied van IAM-services waar te maken”.

Voor het fonds ziet Michael Lucassen, managing partner bij TIIN Capital, het product van SonicBee als een prachtige technologische oplossing en alleen daarom al een mooie aanvulling op de portfolio. “Recente voorvallen bij overheden en bedrijfsleven waar het mis ging, onderstrepen nog maar eens hoe belangrijk data beveiliging en toegangsbeheer is. Als Dutch Security TechFund geloven we in de technologie, kennis en ambitie van SonicBee om data beveiliging in Nederland en daarbuiten over heel de linie veiliger te maken”.

Over SonicBee

SonicBee is hét Identity and Access management (IAM) bedrijf dat innovatieve en intelligente management services en business consultancy biedt, waardoor bedrijven slimmer, sneller en veiliger worden. Wij zorgen ervoor dat alles en iedereen binnen uw omgeving op een veilige, compliant en slimme manier toegang heeft tot informatie.

We dagen de bestaande markt uit door op een nieuwe manier naar identiteiten en data te kijken. SonicBee biedt intelligente toegangsoplossingen, advies en implementaties, gericht op het vergroten van de cybersecurity van onze samenleving en het creëren van bedrijfswaarde.